Marko Jakšić: Vučićeva politika je kapitulirala 1Foto: Medija centar

Marko Jakšić iz Narodnog pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“ i član Saveza za KiM kaže za Danas da su jučerašnji događaji na severu KiM, posebno u Zubinom Potoku, „rezultat kapitulacije nacionalne i državne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ovom prostoru“.

– Potpisujući Briselske sporazume Vučić je razgradio odbranu severa KiM, predavši policiju i Civilnu zaštitu Prištini. Time je uskratio pravo Srbima na samoodbranu, a on sam nije u stanju da ih zaštiti, iako već 77. put podiže borbenu gotovost Vojske Srbije i saziva Savet za bezbednost koji radi po principu ‘trla baba lan’ – ističe Jakšić.

On smatra da će se narednih dana videti da li je akcija ROSU bila dogovor zvaničnog Beograda i Prištine ili su to „prištinske packe“ Vučiću zbog pretnje podizanjem borbene gotovosti. Jakšić ne isključuje ni mogućnost da bi jučerašnji događaji na severu KiM mogli da budu uvod i izgovor za Vučićevo eventualno potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom.

– U svakom slučaju ovo je demonstracija moći Prištine na severu KiM, protiv koje Vučić, čak i da hoće nešto da kaže – ne može jer deo kriminalaca koje je doveo, učestvuje u prljavim poslovima – kaže Marko Jakšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari