Marković: N1, Danas, NIN, Vreme svakodnevno napadaju Vučića i SNS 1Skupština Foto: Fonet/Nenad Đorđević (arhiva)

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković zatražio je na sednici Skupštine Srbije odgovor od Ministarstva finansija, odnosno Uprave za sprečavanje pranja novca na pitanje da li su se uključili u istragu holandske finansijske obaveštajne službe.

Službe, koja se bavi finansijskim kriminalom i koja istražuje sumnjive poslove firmi čiji su vlasnici najbliži saradnici Dragana Đilasa i Dragana Šolaka. On je pitao i MUP Srbije  da li će istražiti medijske navode o ovom slučaju, jer postoji osnovana sumnja  da su u pitanju višemilionske  transakcije  između tajkunskih firmi u Srbiji i inostranstvu.
„Mediji pišu da ovo nije prvi put da se holandski istražitelji  interesuju  za Đilasovo i Šolakovo poslovanje, pod sumnjom  da peru novac. Dakle to je za građane Srbije jako važno, jer  će se konačno otkrititi odakle Đilasu toliki milioni. To je onda logičan razlog za njegovu nervozu  koja je prisutna u poslednje vreme, a ogleda se u pozivima na zabranu medija, pozivima na proterivanje  stranih investitora. On bi sada da zatvori Pink, štampane medije , da uvodi cenzuru, zato što  ne slušaju slepo kako diriguju Šolak i Đilas, „rekao je Marković i dodao da nisu svi mediji  N1 gde se svaki dan po ceo dan emituju isključivo napadi na SNS i Aleksandra Vučića“.
Poslanik SNS  naveo je da se čuju stalne optužbe o nekakvom medijskom mraku ,tu su emisije, okrugli stolovi, a 24 sata dnevno  se jedino i isključivo napadaju SNS i Aleksandar Vučič i pri tom im dlaka sa glave ne fali i još se žale na medijske slobode.
„Tako je sa  štampanim medijima, poput Danasa, NIN-a, Vremena. Danima  imate najmonstruoznije  optužbe  na račun Aleksaandra  Vučića  zbog nekakve izjave  koja zapravo ne postoji . Potpuna  histerija  na ovim Đilasovim medijima. Zbog čega . Zbog toga što je  neko pokušao nešto da iskonstruiše. Zbog toga što su pokušali da izmisle  kako jeVučić nešto negde rekao ili mislio. Dakle potpuna šizofrenija“, naveo je Marković.
Zoran Živković, poslanik Nove stranke pitao je ministarku građevinarstva Zoranu Mihajlović zašto je bez tendera dodeljena izgradnja Moravskog koridora u dužini od 110 kilometara američkoj firmi „Bethel“.
On je  naveo da je vrednost radova procenjena na više od 800 miliona evra, što je pet do šest puta veća cena nego što se inače grade putevi u regionu i više za 60 odsto nego što je nudila jedna kineska kompanija za izgradnju te deonice. Živković je kazao da je američka firma sa kojom je potpisan memorandum, radila autoputeve po Hrvatskoj, ali da su tamo pojedini ministri i predsednik vlade otišli u zatvor.
Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je od pemijerke Ane Brnabić i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da podnese ostavku jer Srbija nije skinuta sa FATF-a liste, na koju se stavljaju zemlje koje su sumnjiče za pranje novca, korupciju i finansiranje terorizma. Podsetio je da su premijerka i ministar obećali da će do kraja leta Srbija biti skinuta sa te liste, ali da to nije učinjeno.
Radikal Aleksandar Šešelj pitao je koliko je stranih firmi koje su dobile subvencije ostalo da posluje u Srbiji posle utrošenih subvencija.On je kazao da strane firme u Srbiji dobijaju veoma povoljne uslove, besplatno zemljište, dozvole i po više od 10.000 evra po radnom mestu, što je, kako je istakao, pogubna politika nametnuta od Međunarodng monetarnog fonda.
„Umesto što gledamo samo otvaranje fabrika i postavljanje kamena temeljaca za buduće fabrike, daj da saznamo pravu istinu, koliko je štete privreda pretrpela zbog ovog štetnog privrednog modela subvencionisanja“, kazao je Šešelj,a Đorđe Vukadinović iz poslaničkog kluba Pokret za spas srbije – Nova Srbija  pitao je zbog državna televiztija  RTS nije direktno prenosila  utakmice državne reprezentacije u odbojci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari