Marku Đuriću ipak dozvoljen ostanak na Kosovu 1Foto: Radio Kim

Policija Kosova zaustavila je večeras kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici vozilo u kojem se nalazio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ali mu je posle pola sata ipak dozvoljen ostanak na Kosovu još večeras.

Kako prenosi Radio Kim na svom sajtu, razlog za zaustavljanje je što je Đurić prekršio protokol posete Kosovu. Đurić je, kako je rečeno prvobitno u policiji, trebalo da iz Gračanice u pratnji saobraćajne policije bude otpraćen do administrativnog prelaza Merdare.

Međutim, nakon polučasovne rasprave između predstavnika policije, zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića i gradonačelnika Vladete Kostića, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću dozvoljen boravak na Kosovu i večeras. Okupljeni meštani skandirali „Srbija, Srbija“.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su za Radio Kim rekli da je policija zaustavila Đurića jer je navodno prekršio protokol kojim je bilo predviđeno da Kosovo napusti danas tokom pre podneva. Međutim, Đurićevi saradnici tvrde da je istim protokolom predviđeno da Đurić boravi na Kosovu do sutra ujutru.

Ðurić je večeras rekao novinarima da je u Gračanici došlo do grubog i protivpravnog pokušaja njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova. On je dodao da je došao u Gračanicu da bude sa svojim narodom i da je, zahvaljujući spontanom okupljanju i zajedništvu srpskog naroda, propao taj „sramni pokušaj kosovske policije“.

Prema njegovim rečima, kao razlog za pokušaj njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova naveden „nekakav prekršaj agende“, čega nije bilo.

Marko Đurić je boravio danas u Gračanici gde je prisustvovao obeležavanju „Dana opštine Gračanica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari