Martinović (SNS): Posle ovoga ni rođena majka neće glasati za Bastaća i Đilasa 1Aleksandar Martinović Foto: FoNet / Zoran Mrđa (arhiva)

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je da SNS očekuje da nadležni organi ispitaju navode Lazara Lešnjaka navodnoj korupciji, kidnapovanju i mučenju od strane predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća radi iznude novca.

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke optužio je, kako je rekao  na konferenciji za  novinare u Skupštini Srbije ,“fašističke metode  Marka Bastaća, predsednika  opoštine Stari grad.

On je naveo da je  2018 godine , Bastać  devet sati  mučio i držao vezanog za stolicu svog venčanog kuma  Lazara Lešnjaka, člana opštinskog veća Stari grad, samo zato što mu nije doneo jednu kovertu sa novcem, koja mu inače ne pripada.

Martinović je pozvao nadležne organe da reaguju, ali je izrazio i nadu da posle ovog događaja niko više neće glasati u Srbiji za tu opciju kojoj poripada Bastać niti za njegov šef Dragana Đilasa.

„Lešnjak je izneo  ovih dana monstruozne  podatke da je njegov  zadatak  bio da uzima novac od investitora  nelegalne gradnje koji je stavljan u koverte i da  ih donosi Bastaću. Dogodilo se da jedna koverta nije  završila kod  Bastaća i da tada je za Lešnjaka nastupio pakao.   Tada  je Bastać, zajedno sa Andrejem Belčingerom i Markom Stojanovićem vezao Lešnjaka plastičnim kaiševima za stolicu, tukao i stavljao mu kesu na glavu  kad god  nije imao odgovor na postavljeno pitanje .To je trajalo  čitavih devet sati .“ , rekao je Martinović i dodao   da taj događaj govori da imamo posla sa opasnom nasilničkom družinom  i da je nasilje jedna od glavnih  političkih metoda  Dragana Đilasa  i njegovog Saveza za Srbiju .

Martinović je naveo da su se tim metodama služili  još fašisti  koji su spaljivali knjige i  mučili ljude i ljotićevci koji su dovodili u Kragujevcu đake fašistima na streljanje i spaljivali .

„Postavlja  se onda pitanje šta bi oni radili da su na vlasti  u Srbiji , ako kao opozicija stavljaju čoveku  kesu na glavu i udaraju ga nekoliko sati, ako kao opozicija spaljuju knjige, prete šamarima, dugim cevima, ako kao opozicija ne dozvoljavaju Vesiću da izađe iz kuće . Šta bi radili  ako bi oni bili na čelu Ministarstva  unutrašnjih poslova.

Bila bi to najogoljenija  moguća dikatura, a sada govore kako Srbija nema dovoljno demokrfatije  i slobodno i nezavisno novinarstvo“ , rekao je Martinović , napominjući da nažalost to što se dešava nije tema za dnevni list Danas i televiziju N1.

On je napomenuo da će SNS učiniti sve što je do njih da se takvi kriminalci i ogoljene fašiste  u Srbiji nikada više ne dočepaju vlasti .

„Verujem da posle ovoga  više niko, pa ni rođena majka neće moći da  glasa za Bastaća, Obradovića , Jeremića  i više nikada Đilas neće moći da kaže da je to montaža. Očekujem i da će  evroparlamentarci kojih je ovih dana puna Srbija reagovati na ovakve fašističke pristupe opozicije„, zaključio je Martinović.
M.R.M

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari