Martinović: Stvarna meta napada je Vučić 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke ocenio je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da su optužbe koje iznose lideri opozicije o navodnim zloupotrebama u namenskoj industriji izmišljene.

Prema njegovim rečima čini se da su ti napadi na prvi pogled usmereni ka ministru policije Nebojši Stefanoviću, ali da je stvarna meta zapravo predsednik države i SNS Aleksandar Vučić.

Negirao i da postoje sukobi unutar Srpske napredne stranke.

On je na konferenciji za novinare istakao da je fabrika Krušik u Valjevu 2012. godine bila pred gašenjem, ali da su Vučić i njegova vlada uspeli da od nje naprave uspešno privredno društvo.

“Prihod Krušika 2013. godine bio je milijardu i 202 miliona dinara, sledeće godine milijardu i 885 miliona, a 2015. godine tri milijarde i 260 miliona. Prihod je svake godine rastao, pa je 2018. godine iznosio čak jedanaest milijardi i 385 miliona, što je u odnosu na 2014. godinu rast od 604 odsto, rekao je Martinović.

On je dodao da je broj zaposlenih od 1.264 iz 2013. godine porastao na 3.231 prošle godine, a da je Krušik 2013. u budžet uplatio 222 miliona dinara, a 2018. godine čak milijardu i 497 miliona.

Martinović je optužio Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića da ove podatke kriju i izmišljaju afere, kako se ne bi govorilo o načinu na koji se Đilas obogatio kao i o nelegalnim poslovima Marka Bastaća.

“Kada će tužilaštvo pokrenuti istrage protiv njih, kao i protiv Borisa Tadića i Dragana Šutanovca koji su upropastili Vojsku Srbije”, upitao je šef skupštinskih naprednjaka, navodeći da je u njihovo vreme uništeno 33.383 komada oružja, a da je, od kada je Vučić preuzeo vlast nabavljeno 10 lovačkih aviona, pet helikoptera Mi17, četiri Mi35 i devet letelica X-145M, dva osmatračka radara, 30 oklopna izviđačka vozila, kao i da je naručila 30 tenkova T72, od kojih je stiglo pet, a ostatak će stići do 2021. godine.

Dodao je da je Srbija nabavila i 14 aviona Lasta, sedam sistema Nora i šest Lazara 3 i da ti podaci govore da Vlada ulaže u razvoj Srbije i namenske industrije i da ova vlast nema čega da se stidi jer je vojska opremljenija na brani srpski narod od agresije ma sa koje strane da dođe.

I tokom rasprave o putnim ispravama u republičkom parlamentu poslanici vladajuće koalicije tvrdili su da nema sukoba unutar SNS i da bi iskonstruisane afere o navodnoj prodaji oružja trebalo da posluže opoziciji za napad na predsednika Aleksandra Vučića i njegove najbliže saradnike.

Naprednjak Igor Bečić ocenio je da se „lažnim uzbunjivačima“ daje prostor na televizijama, iako bi ti ljudi koji optužuju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića trebalo da odgovaraju zbog iznošenja podataka o vojnim resursima u javnosti i van Srbije.

„Vidimo plan da napadima na ljude oko Aleksandra Vučića žele da dođu do njega i na ulici preuzmu vlast“, rekao je Bečić i podsetio da je opozicija ispred RTS želela da napadne predsednika i izazove nemire u Srbiji.

I njegov stranački kolega Marko Atlagić obraćajući se ministru Stefanoviću koji je branio izmene zakona o pasošima rekao je da ga on podržava, kao i kompletan SNS i građani Srbije, a poslanica SNS Milanka Jevtović Vukojičić ipak je procenila da je napad na Vučića napad na državnika i vizionara „najboljeg u posleratnoj istoriji, koji je pravi rodoljub, jer je njemu interes građana, a ne lični interes, na prvom mestu“.

„To moralne nakaze, oni koji su zastupnici nenormalnosti, nikada neće moći da shvate, ali nadam se da će građani na izbore njih poslati na smetlište istorije“, zaključila je Jevtović Vukojičić.

Podršci miniustru policije pridružila se i poslanica Socijalističke partije Srbije Stefana Miladinović koja je rekla da građani svedoče o „fabrikovanju vesti“ i da ministar Stefanović ima podršku SPS jer je „istina na njegovoj strani“, a da će građani znati na izborima da prepoznaju sve što Vlada Srbije radi za njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari