Mediji: Vučić i Brnabić sutra virtuelno na sednici Saveta bezbednosti UN 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić učestvovaće sutra virtuelno na sednicu Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravlja o saradnji sa međunarodnim sudom u Hagu, prenose mediji.

„Savet bezbednosti UN je pokazao ogromno poštovanje prema predsedniku Vučiću jer su omogućili da se mimo svih protokola priključi online. Ponosna sam jer ću u ovim teškim trenucima za našu zemlju sutra biti zajedno sa predsednikom tokom sednice Saveta bezbednosti UN. Verujem da će izlaganje predsednika biti istorijsko i da će naš narod biti ponosan“, izjavila je premijerka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle nedelje da će se srpski narod u utorak suočiti sa teškom situacijom jer će u razmaku od nekoliko sati biti izrečena pravosnažna presuda generalu Ratku Mladiću i održana sednica Saveta bezbednosti (SB) UN o saradnji sa međunarodnim sudom u Hagu.

Savet bezbednosti UN raspravlja o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove o čemu izveštaj podnose predsednik suda Karmelo Ađijus i glavni tužilac Serž Bramerc. Nešto ranije istog dana se izriče pravosnažna presuda bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću koji je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u BiH, 1992-95.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari