Nakon toga došlo je do problema kod Tri solitera. Tamo je grupa Albanaca napala jednog Srbina, pretukli su ga i polomili mu vozilo – izjavio je Milošević i dodao da je ta grupa demolirala još jedno vozilo u blizini.
Posle toga okupila se grupa Srba iz Tri solitera i u Bošnjačkoj mahali polomili su izloge na šest albanskih lokala i oštetili nekoliko automobila što je izazvalo sukob s grupom Albanaca obostranim gađanjem kamenicama.
– U tim sukobima je posekotinu na licu zadobio jedan pripadnik međunarodnih snaga – izjavio je Milošević.
Kosovska policija je saopštila da je policajcu polomljen nos u sukobu između nekoliko desetina Albanaca i Srba. Policija je navela da je tome prethodio napad nekoliko Srba, koji su pretukli jednog Albanaca nakon čega su Albanci oštetili više automobila i povredili dva Srbina. Oštećeno je šest automobila i tri prodavnice pre nego što su lokalne i međunarodne snage bezbednosti uspele da uspostave kontrolu nad situacijom.
Primetno je da se podaci komandira Kosovske policijske službe u severnom delu Mitrovice i komande KPS razlikuju. Prema onome što je izneo Milošević, najpre su na jednog Albanca koji se vozio motociklom bačene kamenice u blizini glavnog mosta na Ibru, u srpskom delu Mitrovice. Međutim, portparol KPS Besim Hoti naveo je da je prvi incident bio u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Mitrovice, gde je, prema njegovim rečima, grupa napadača, za koje se pretpostavlja da su Srbi, palicama napala albanskog mladića.
– Žrtva je informisala policijske zvaničnike da su ga šestorica mladića zaustavila, pitala ga za ime i kada im je rekao kako se zove, bez razloga ga napala palicama – izjavio je Hoti.
On je kazao da je napadnuti uspeo da pobegne i da slučaj prijavi policiji koja ga je prebacila do Doma zdralja u Mitrovici, gde su konstatovane lakše telesne povrede.
Milošević je izjavio da je više Albanaca napalo Srbina Nenada Mihajlovića (26) u naselju Tri solitera u severnom delu grada. On je naveo da je oko 1.20 više lica albanske nacionalnosti zaustavilo vozilo kojim je upravljao Mihajlović, da su ga udarili više puta, naneli mu povrede i oštetili auto. Lekarska pomoć ukazana mu je u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici posle čega je pušten kući. Posle tog incidenta došlo je do velikog sukoba kamenicama. S druge strani, Hoti je saopštio da je drugi incident bio posle ponoći kada su dva vozila u kojima su bili Srbi napadnuta kamenicama na severu Mitrovice kod naselja Tri solitera od strane albanskih mladića. Tokom napada naneta je materijalna šteta na vozilima, a povređeni su i mladići u kolima. Nešto kasnije grupa od više od 20 osoba srpske nacionalnosti okupila se kod Tri solitera i demolirala najmanje šest vozila sa kosovskim registarskim tablicama i tri objekta.
Nakon uspostavljanja reda, pojačane su patrole u tom delu Mitrovice, ali nije bilo hapšenja. Komandir KPS Milija Milošević izjavio je da „ne zna“ da li je grupu Srba koji su napali dvojicu Albanaca u Bošnjačkoj mahali predvodio sin predsednika opštine Severna Mitrovica Nenada Topličevića, kako se priča u Mitrovici.