Meksiko uz Srbiju 1(Arhivska fotografija)

Ambasador Meksika u Srbiji Mark Antonio Garsija Blanko izjavio je danas, u razgovoru sa Poslaničkom grupom prijateljstva sa Meksikom u Skupštini Srbije, da će njegova zemlja nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije i doprineti očuvanju njenih interesa po pitanju učešća Kosova u međunarodnim organizacijama.

Garsija Blanko je upoznao članove Grupe prijateljstva sa trenutnim odnosima Meksika i nove američke administracije, naglasivši da je Meksiko maksimalno opredeljen za dijalog i mirno rešavanje otvorenih pitanja, saopštila je Skupština Srbije.

Dosadašnji odnosi, kako je naveo, bili su zasnovani na uzajamnoj odgovornosti i poštovanju, a vlada i narod Meksika sa posebnom pažnjom i zabrinutošću posmatraju trenutnu situaciju.

Garsija Blanko je ocenio da je neophodno ubuduće raditi na jačanju ekonomske saradnje između Srbije i Meksika i najavio da će se u aprilu ove godine organizovati seminari upravo na temu unapređenja ekonomskih odnosa dve zemlje.

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva Ana Ćirić zahvalila je na principijelnoj podršci Meksika teritorijalnom integritetu Srbije, posebno na odluci da ne podrži članstvo Kosova u UNESKO.

Ćirić je u nastavku istakla da je prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji, ali da dobri odnosi sa Rusijom, Kinom, kao i zemljama Latinske Amerike imaju izuzetan značaj u spoljnopolitičkoj agendi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari