Mićunović: Beograd je grad demokrata 1Foto: Medija centar

Beograd je uvek bio grad demokrata i takav mora da ostane, poručio je narodni poslanik Dragoljub Mićunović na početku potpisivanja Deklaracije „Za Beograd, slobodan grad“, koju su pokrenule Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka.

Ovo je veliki dan, za DS posebno, jer je upravo u Beogradu Demokratska stranka osvojila sve mandate kada je stupila na političku scenu, rekao je Mićunović.

Ovo je bio grad demokrata, takav mora da ostane i nikakvo bahato neznanje, koje trenutno vlada, ne bi trebalo da pomrači sliku slobodnog i slobodarskog Beograda, izjavio je Mićunović na Terazijama, gde je organizovano potpisivanje Deklaracije.

Mićunović je istakao da je DS matica demokratije i ocenio da je čak i u najtežim okolnostima, za vreme Slobodana Miloševića, ta stranka osvajala tri četvrtine glasova, a Beograd ostajao grad nesumnjivog demokratskog potencijala.

Nema razloga da to ne ponovimo i ovog puta. Odbranimo uspomenu slavnog, slobodarskog Beograda i budimo ponovo slobodni građani, poručio je Mićunović.

Povodom poziva lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića onima koji su ga podržali kao predsedničkog kandidata da to urade i na predstojećim beogradskm izborima, Mićunović je kazao da nije trenutak za rasprave.

Svi znamo čiji su to glasovi bili i ne treba da se raspravljamo oko toga. Glasajmo za demokratsku opciju, za onu koja je uvek najsigurnija bila, kazao je Mićunović, dodavši da su dobrodošli svi glasovi koji idu van „Vučićeve kutije“.

Koalicija „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, Nova, Zeleni“ predstavila je u uličnoj akciji Deklaraciju kao vrednosnu okupljajuću platformu za sve demokratske snage pred predstojeće beogradske izbore.

Potpisali su je i kandidat za gradonačelnika Dragan Šutanovac, predsednik Nove stranke Zoran Živković, potpredsednica DS Nada Koludžija, narodni poslanici Maja Videnović, Vesna Marjanović, Balša Božović, odbornik u Skupštini grada Beograda Zoran Alimpić i brojni građani. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari