Dragoljub Mićunović Foto: Medija centar

„Paradoks je da nezadovoljstvo ovom vlašću raste, to je sigurno, ali s druge strane se ne može ništa uraditi sa starim figurama koje su se pokazale nedovoljno čvrstim i principijelnim i koje su izgubile poverenje građana. Šansa da takvi sprovedu obrt je svakim danom sve manja“, ocenio je Mićunović.

Događaji izbacuju ličnosti i stvaraju biografije i nove ličnosti mogle bi da privuku mase. Imamo štrajkove i druge demonstracije nezadovoljstva, možda će to izbaciti neke nove ličnosti koje će moći da privuku mase, rekao je on.

Mićunović je ocenio da nije dovoljno to što je predsednik Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković novo lice na političkoj sceni, ali ne dolazi iz sveta politike.

„Bio je zaštitnik građana, politički neutralna ličnost, bez političkog iskustva i sopstvene stranke. Delimično zahvaljujući aktivnoj podršci DS on je na predsedničkim izborima dobio mnogo glasova. Posle toga je negde stao“, naveo je Mićunović.

Kako je rekao, Jankvićev oslonac bile su javne ličnosti, a ne partije i organizovane grupe poput sindikata, čija je organizacija neophodna, koliko god da su oni slabi.

„Jedan intelektualac može da napiše dobar članak, glumac zna da glumi, ali slaba vam je to snaga. Oni možda mogu da se pojave na nekom mitingu, ali to je to. Imate intelektualce koji veruju da mogu da rešavaju stvari pojedinačno, kao mesije, a neki drugi su samo voajeri, već 30 godina posmatraju šta se dešava i pomalo kritikuju“, rekao je Mićunović.