Mihajlović: Albanski političari da prihvate realnost 1Foto: FoNet/Nenad Рorрević

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da protesti protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tirani pokazuju nespremnost političara iz Prištine da prihvate realnost da bez dijaloga i saradnje nema bolje budućnosti ni evropske perspektive regiona.

Samit Procesa Brdo-Brioni u Tirani trebalo je da bude prilika da se razgovara o jačanju saradnje u regionu i približavanju EU, a albanski političari iskoristili su ga za raspirivanje mržnje prema Srbiji i njenom predsedniku i dalje rušenje bilo kakve mogućnosti za dijalog, rekla je Mihajlović povodom protesta koji je organizovao opozicioni kosovski pokret Samoopredeljenje”.

Ona je istakla da posle uvođenja taksi koje ekonomski unazađuju region, albanski političari novim provokacijama pokušavaju da onemoguće čak i politički dijalog o budućnosti regiona, jer njega ne može biti bez Srbije.

„Bez obzira na to, dijalog ostaje jedini put za stabilnost, razvoj i evropsku perspektivu regiona, i za njih je bolje da tu činjenicu što pre prihvate, dodaje Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari