Mihajlović: Aleksiću, pokažite program umesto što pretite nasiljem 1Zorana Mihajlović Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da deo opozicije, okupljen oko Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, ne odustaje od toga da ih izbori ne zanimaju i da žele da na vlast dođu nasiljem, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke je rekla da iza svake kritike dela opozicije „ne stoji predlog rešenja, već samo pozivi na nasilje“ i pozvala potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da „pokaže program umesto što preti nasiljem“.

„Bilo da upadate u institucije, prizivate nerede ili pretite revolucijom i nasilnom smenom vlasti, građani vas zbog toga i ne žele, jer nemate šta da im ponudite, već vam je jedini cilj dolazak na vlast, svim sredstvima“, kazala je Mihajlović.

Ona je pitala opozicione lidere „gde im je program“, i šta bi uradili za Srbiju i njene građane, „u infrastrukturi, privredi, prosveti, zdravstvu“?

„Zašto ste protiv izgradnje novih auto-puteva i želite da oterate investitore koji ulažu u Srbiju? Кako biste danas rešavali problem Кosova, kad znamo da je Vuk Jeremić dok je bio na vlasti uradio sve da ga udalji od Srbije? Zato umesto programa, građanima Srbije nudite nasilje, a za takvu politiku građani nikad neće glasati“, kazala je Mihajlović.

Ona je reagovala na izjavu potpredsednika Narodne stranke Aleksića da ta stranka neće učestvovati ni na narednim izborima „ukoliko politički ambijent bude onakav kakav je danas“ kao i da nije pristalica ali da ne isključuje mogućnost revolucije „ako režim nastavi da se ponaša u diktatorskom maniru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari