Mihajlović: Čitav svet čuo istinu o dešavanjima na Kosovu 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Potpredsednca Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija čitav svet čuo Srbiju i istinu o tome šta se dešava na Kosovu, a da su sada na potezu zapadne sile koje podržavaju „nelegalno stvaranje“ vojske Kosova, saopštio je njen kabinet.

Mihajlović je rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u UN jasno upozorio svet da uspostavljanje vojske Kosova može ozbiljno da ugrozi mir u regionu i da je reč o najvećoj pretnji za Srbe na Kosovu, koje će Srbija znati da sačuva i odbrani.

Ona je dodala da je Vučić istakao da su politika Srbije mir i saradnja u regionu, ali da su jednostrane akcije Prištine, poput uvođenja taksi na robu iz Srbije velika pretnja svakodnevnom životu.

Srbija ne odustaje od dijaloga se Prištinom, jer je to jedini način da dođemo do istorijskog konsenzusa Srba i Albanaca. Srbija ne odustaje od svoje politike mira i saradnje, zato što je to jedini razuman put i put koji vodi u ekonomski prosperitet. Sve drugo je neodgovorna avantura s lošim krajem, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari