Mihajlović sa ambasadorom Azerbejdžana o novim infrastrukturnim projektima 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim, i predstavnicima kompanije “Azvirt”, o novim zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Mihajlovićeva je rekla da je za Vladu Srbije važno da se što pre krene u realizaciju projekata o kojima su dogovor postigli predsednici Srbije i Azerbejdžana tokom nedavne posete srpske delegacije Bakuu.

“Reč je, pre svega, o projektima Ruma-Šabac, dužine 22 kilometara i Šabac-Loznica, dužine 55 kilometara, gde je ideja da se na prvoj deonici gradi auto-put, a na drugoj brza saobraćajnica”, rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je razgovarano i o projektu izgradnje obilaznice oko Beograda, a Mihajlovićeva je ambasadoru Hasanovu predstavila i inicijativu više ministarstava da se organizuje biznis konferencija u Beogradu ili Bakuu, gde bi Srbija predstavila infrastrukturne projekte u oblastima saobraćaja, energetike, rudarstva i telekomunikacija, a srpska preduzeća se upoznala sa mogućnostima da se angažuju na poslovima u Azerbejdžanu.

Mihajlovićeva je ambasadoru Hasanovu čestitala Dan Republike, nacionalni praznik Azerbejdžana, koji ove godine proslavlja 100 godina državnosti.

Hasanov je zahvalio potpredsednici Vlade na dobroj i efikasnoj saradnji i podsetio na značajne sporazume u oblasti saobraćaja koje je ona potpisala tokom posete srpske delegacije Azerbejdžanu, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari