Mihajlović: Đilas obmanjuje građane 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da su kritike i predlozi jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa u vezi s ekonomskom politikom „klasičan primer populizma i obmanjivanja građana nemogućim obećanjima“.

„Кoliko neko može da potcenjuje inteligenciju građana pa da kritikuje vladu što se izborila s deficitom, što je našla strateške partnere za RTB Bor i ‘Jat’, što gradi auto-puteve koje vlast u vreme Đilasa nije završila?! Da ne govorimo o tome koliko je licemerno kritikovati državu što dovodi investitore u opštine sa najnižim platama“, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Ona je upitala i „da li je ‘Fijat’ došao u Srbiju zbog fantastičnih uslova poslovanja u vreme vlasti Demokratske stranke ili zbog toga što je država dala subvencije i obećala da će izgraditi auto-put od Кragujevca do Batočine“.

Mihajlović je ocenila da Đilasovi predlozi predstavljaju nastavak nekadašnje politike DS-a, koji je, kako je naglasila „bio spreman da zbog ostanka na vlasti zaduži buduće generacije“, a pred izbore „zamrzavao aranžman sa MMF-om kako bi mogli da rade šta hoće“.

„Zato se opozicija i plaši izbora, jer su građani već rekli ne takvoj politici“, dodala je ona.

Đilas je u autorskom tekstu za list Danas ocenio je da je Srbija uz poštovanje preporuka MMF-a postala zemlja u kojoj vlada siromaštvo i poručio da nikada neće podržati odluku vlade da problem deficita rešava smanjenjem penzija i plata.

On je napisao da ga zanima kako mere vlade utiču na život građana, a ne na deficit budžeta, javni dug i „slične kategorije koje nemaju direktne veze sa životnim standardom ljudi“.

Đilas je predložio da Srbija zaboravi na pomoć spolja i počne da gleda šta može da učini sama, pa predlaže ulaganje u poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, zabranu prodaje državnih resursa – zemlje, vode i rudnog bogatstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari