Mihajlović: Dovoljno glasova za Anu Brnabić 1Zorana Mihajlović Foto: mgsi.gov.rs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da veruje da će za izbor Ane Brnabić na funkciju predsednice vlade glasati mnogo više poslanika od potrebne većine.

Mi treba da razgovaramo o putu i ciljevima, o politici vlade, a ako je Dragan Marković Palma za kretanje zemlje ka EU, povećanje plata i penzija, ne vidim zašto ne bi glasao za takav ekspoze, rekla je Mihajlović za Radio televiziju Srbije.

Ako govorimo o drugim stvarima zašto neće da glasa, onda ulazimo u domen ljudskih prava i verujem da ne smemo doći na taj teren, dodala je Mihajlović.

Ona je istakla da Vlada Srbije treba da se ponaša kao tim.

Ako bude teško premijerki biće teško i vladi. Naš posao je da se živi bolje, kazala je Mihajlović, dodavši da očekuje da nastavi sa obavljanjem posla i u novoj vladi, mada o tome još nije razgovarala ni sa mandatarkom, ni sa predsednikom države.

Mihajlovićeva je gostujući na RTS rekla i da je najveći deo auto-puta Batočina-Kragujevac završen i da će biti otvoren sledeće nedelje. Kako je napomenula završeno je 22 kilometra, ostaje još pet kroz Batočinu i do marta očekujem izgradnju i tog dela puta.
„Ukupna dužina je 27 kilometara, mi smo završili 22 kilometra i ostaje još pet kroz Batočinu. Do marta očekujem izgradnju i tih pet kilometara. Ovaj projekat se vuče godinama, mi smo projekat preuzeli prošle godine i sledeće nedelje ćemo pustiti završen deo“, ističe Mihajlovićeva.

Ona je dodala da njeno ministarstvo već duže vreme razgovara sa američkom kompanijom „Behtel“ o izgradnji Šumadijskog koridora.

„Mi sa naše strane pokušavamo da preprojektujemo projekte koji su postojali. Ovaj koridor je značajan ne samo zato što povezuje dva koridora, već što će povezati i važne gradove, to je baza razvoja da imamo dobru infrastrukturu. Prema našim procenama, mogli bismo u drugoj polovini sledeće godine da počnemo sa izgradnjom 109 kilometara puta. Već su izdati javni pozivi za projektovanje, eksproprijaciju „, kaže ministarka građevine.

Na kritike ministra finansija koji kaže da nije povučeno sedam milijardi dinara za kapitalne investicije, ministarka odgovara da je građevinarstvo sezonska delatnosti i da novac ne može da se povlači u decembru ili januaru jer nije sezona.

„U prvom kvartalu su niska povlačenja sredstava, a na kraju je to oko 98 odsto. To su živi projekti i radovi, monitoring vrši ministarstvo i troši novac i on će biti potrošen kako je planirano“, objašnjava ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari