Mihajlović: Država preuzela aerodrom Ponikve jer lokalna samouprava nije imala novca 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je u Užicu da će jedna od prvih deonica auto-puta od Preljine do Požege, koja će biti završena, biti obilaznica oko Čačka, čime će se umnogome olakšati put do Užica, saopšteno je danas iz kabineta ministarke.

Mihajlović je rekla i da je „država preuzela upravljanje nad aerodromom „Ponikve“ kod Užica jer lokalna samouprava nije imala novca„.

„Mi smo zato formirali preduzeće „Aerodromi Srbije“ kako bismo što lakše obezbedili novac da bismo ga uložili u manje aerodrome. Tako ćemo uložiti novac i u „Ponikve“, i to ne mali novac, kako bismo i od njega napravili funkcionalni aerodrom“, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlović je rekla da je „činjenica da je u Srbiji u prethodne četiri godine u saobraćaj pušteno 350 kilometara auto-puta“, i dodala da je „počela gradnja Moravskog koridora, auto-puta koji će povezati Čačak, Кraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Кruševac i Ćićevac sa Кoridorom 10″.

Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, kazala je da „sada imamo auto-put do granice sa Bugarskom i auto-put do granice sa Severnom Makedonijom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari