Mihajlović: Infrastruktura najbolji način povezivanja regiona 1Foto: Ministarstvo građevinarstva

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem o aktuelnim infrastrukturnim projektima.

Mihajlović je upoznala ambasadora Godfrija sa dinamikom realizacije projekta izgradnje Moravskog koridora, na kome radi američka kompanija „Behtel“.

“Interes Srbije je da jedna od najuspešnijih svetskih građevinskih kompanija realizuje ovaj važan projekat. Srbija kreće i u izgradnju “auto-puta mira” od Niša do Merdara, što će doprineti regionalnoj stabilnosti i povezivanju”, istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica je istakla da je od izuzetne važnosti da u okviru pronalaska kompromisnog rešenja za Kosovo postoji saglasnost Beograda i Prištine o uspostavljanju železničkog i avio saobraćaja.

Ambasador Godfri istakao je da je kompanija „Behtel“ veoma posvećena realizaciji izgradnje Moravskog koridora i pozdravio odluku Beograda i Prištine da uspostave transportne veze.

“Srećni smo da se stvari odvijaju u pozitivnom smeru i nastavićemo da podržavamo taj proces. Srbija ima lidersku poziciju u regionu i važna je za očuvanje stabilnosti”, rekao je Godfri, i zahvalio potpredsednici Mihajlović na podršci koju pruža radu Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari