Mihajlović: Najveći domet Vučićeve posete je dijalog i snaga Srbije 1Foto: Ministarstvo građevine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je najviši domet posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj dijalog, odgovornost i snaga Srbije da drži zadatu reč.

Gostujući u Dnevniku RTS, Mihajlović je rekla da je poseta predsednika Srbije Hrvatskoj državnički put jedne odgovorne i racionalne politike, dodavši da je to važno za stabilnost Srbije i regiona.

Mi hoćemo da idemo napred, a ne da se vraćamo u prošlost, koju svakako nećemo zaboraviti. Dobro znamo kroz šta smo prošli. Važna je srpska zajednica u Hrvatskoj, važno je da se oni osećaju sigurnije, kazala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, treba insistirati na onome oko čega možemo da se složimo, a to su projekti za budućnost.

To nije toliko važno za nas, koliko za za našu decu i za decu naše dece. Važno je da naše ekonomske veze budu još bolje, ukazala je potpredsednica Vlade.

Kada je reč o pruzi Beograd–Zagreb, Mihajlović napominje da se danas vozom putuje oko sedam sati.

Sa hrvatskim kolegom sam razgovarala o rekonstrukciji. Mi smo jedan deo pruge obnovili, a vrednost projekta sa srpske strane je oko 250 miliona evra. Za dve nedelje ćemo se videti u Beogradu oko dogovaranja protokola i pokušaćemo da apliciramo za evropske projekte, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je to način da dve zemlje budu bliže, „da se čujemo, vidimo, imamo dijalog i da budemo bolje povezani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari