Mihajlović: Napadi iz Hrvatske nisu put do dobrih odnosa u regionu 1Zorana Mihajlović Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi Hrvatska, ako želi da vidi Srbiju i ostale zemlje regiona kao deo EU, trebalo da zna da je put do tog cilja u jačanju poverenja i saradnje, a ne u napadima na srpskog predsednika i iskazivanju nepoštovanja prema Srbiji.

„Verujem da bi za odnose Hrvatske i Srbije, i za region u celini, bilo dobro da i od Hrvatske vidimo više poteza koji imaju za cilj jačanje poverenja i uzajamnog poštovanja, umesto napada na predsednika druge države“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da je Srbija pokazala kako je moguće da se odnosi sa susedima razvijaju na osnovama saradnje i solidarnosti.

„To smo pokazali i u migrantskoj krizi, i kroz inicijativu ‘Mali šengen’, kao i pomažući našim susedima u vakcinaciji, jer verujemo da je razvoj Srbije povezan sa stabilnošću i prosperitetom čitavog regiona. Verujem da je to put koji vodi u bolju budućnost ovog regiona, ali i da to mora biti zajednički put za sve zemlje regiona, bez obzira na to da li su već članice EU ili su na evropskom putu“, navela je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari