Mihajlović: Ne bi me čudilo da SZS nagradi Veselinovića 1Foto: N1

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović rekla je povodom uvreda koje je jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović uputio Mileni Ivanović da se ne bi iznenadila da ljudi iz Saveza koji se posebno ističu u pretnjama ženama budu nagrađeni.

Možda ga postave za portparola Saveza za Srbiju jer on najbolje predstavlja jedinu politiku koju imaju: da su žene koje ne misle kao on đavoli koje treba silovati“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da su verbalne uvrede i pretnje postale svakodnevna praksa i način delovanja Saveza za Srbiju, što potvrđuju i pretnje ubistvom na društvenim mrežama koje je članovima SNS-a sa Vračara uputio predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Vračara Bogdan Tatić.

Ženske snage Dveri da ne dele žene na temi majčinstva

U odgovoru na optužbe koje su joj uputile Ženske snage Dveri Zorana Mihajlović je poručila da u njoj neće pronaći sagovornika koji će, poput njih, brutalno da napadnu bilo koju ženu samo zato što ne deli iste političke ideje.

“Ne želim da vam odgovorim istim jezikom kojim vi vređate mene samo zato što sam članica SNS-a, jer nijedna žena u Srbiji ne zaslužuje da bude povređena zbog drugačijeg političkog stava. Možemo da polemišemo o političkim ciljevima, o idejama kako da Srbija ide napred, ali nemojte da delite žene na temi majčinstva i profesija. Svaka žena u Srbiji je vredna, imala ona dece ili ne, i to vam poručujem kao majka šesnaestogodišnjeg sina”, ističe ona.

Mihajlović dodaje da jako dobro zna koliko su se žene teško izborile za svoja prava da budu poštovane i kao majke, domaćice, profesorke univerzitata, poslanice i članice Vlade.

“Znam koliko se i danas bore za svoja prava da bih tako lako svu tu borbu obesmislila zbog jednog političkog saopštenja. Zato je moja poruka vama ne delite žene u Srbiji na manje i više vredne samo zato što ne misle kao vi u Dverima. To nije društvo koje zajedno treba da gradimo”, navodi Mihajlovićeva, i ističe da se uvek trudila i uvek će braniti svaku ženu u Srbiji koja trpi nasilje, uvrede i pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari