Mihajlović: Ne reagujem na optužbe da sam američki špijun, zna se ko me je postavio u Vladi 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je danas da ne reaguje na dnevnopolitičke hajke, naručene medijske objave da je „američki čovek“ i da su za nju najvažniji rezultati i šta je ko uradio, saopštilo je to Ministarstvo.

„Po logici kritičara, ja bi trebalo da sam i ruski i kineski i američki i azerbejdžanski i ne znam čiji sve špijun, pošto su sve to zemlje sa kojima saradjujemo na velikim infrastrukturnim projektima. Ja sam ministarka u Vladi Srbije, radim za gradjane Srbije i zna se ko me je tu postavio. Ne znam šta znači biti nečiji čovek, samo u Srbiji je takva percepcija i krivi ste šta god da uradite“, rekla je Mihajlović na u jutarnjem porgramu televizije Hepi.

Ona je navela da su se radnici navikli da im ona dolazi u nenajavljene posete gradilištima, kao i da to za njih više „nije iznenađenje, kao što je bilo 2014. u Grdelici“.

„Lepo je kada vidite puno gradilište i da radnici rade svoj posao, bez obzira na vremenske uslove, a da se srpske zastave vijore s mašina. Uvek ih prvo pitam da li redovno primaju plate, jer država svoje obaveze izmiruje u dan i ne duguje ništa“, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je Srbija danas najbrže rastuća ekonomija u regionu.

„Sačekala nas je razorena ekonomija. Stisli smo petlju, doneli odredjene vrlo nepopularne, ali nužne odluke da bismo postepeno mogli da podižemo budžet. I danas mirno možemo da kažemo da krećemo u novi investicioni ciklus vredan više od 20 milijardi evra. Za razliku od naših prethodnika sa kojima je MMF raskinuo ugovor i u čije vreme smo, na primer, bili poslednji po izdavanju gradjevinskih dozvola, mi smo danas 11. u svetu i primer mnogim državama“, dodala je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari