Mihajlović: Obradović kao Šešelj 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Aleksandar Stojanovic/MO

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je „novi incident koji je izazvao lider Dveri Boško Obradović u Narodnoj skupštini još jednom pokazuje kakav odnos on i njegovi saradnici iz Saveza za Srbiju imaju prema toj instituciji i prema građanima Srbije“, a lidera Dveri uoporedila je sa vođom radikala Vojislavom Šešeljom.

„Obradović je svojim ponašanjem pokazao da ga ne zanima ni tema, koja je trenutno najvažnija za građane Srbije, a to je ukidanje vanrednog stanja, niti želi da funkciju narodnog poslanika koristi da iznese svoj stav.

Na njegovu žalost, građani od političara očekuju program, ideje i preuzimanje odgovornosti, a ne da budu majstori provokacije i performansa“, navela Mihajlović u pisano izjavi.

Po njenoj oceni, „jedino u čemu je Obradović uspeo, to je da imitira lidera SRS Vojislava Šešelja“, za koga ona tvrdi kako je „očigledno uzor mnogima u Savezu za Srbiju, i po načinu na koji se odnose prema ženama, ali i po tome da ponavljaju najgore epizode svog političkog uzora, kao što je izazivanje incidenta kako bi ga obezbeđenje iznelo iz sale“.

Sednica Skupštine Srbije na kojoj je bi trebalo da bude usvojen predlog o ukidanju vanrednog stanja prekinuta je na samom startu, jer je u skupštinsku salu poslanik i lider Dveri Boško Obradović ušao sa pištaljkom i uz povike dole Vučić, dole Vlada, lopovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari