Mihajlović: Opozicija da prestane da napada žene 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović reagovala je danas na sve češće nasilje nad ženama na društvenim mrežama i poručila da „takvo ponašanje takozvane opozicije neće proći”.

„Kada jednoj ženi napišete da je „čeka mašinica“, kao što je to poslednji slučaj Đilasovih pristalica prema Vladanki Malović, samo zato što se ne slažu sa njenim političkim stavovima, ili kada vređate žene lascivnim i seksističkim komentarima, onda ne samo da šaljete poruku da ste primitivni i agresivni, već i šta o ženama mislite i kakvo društvo u stvari želite“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da, bez obzira na razlike u političkim stavovima, svi učesnici javnog života nose odgovornost za svoje ponašanje i reči, jer predstavljaju građane i odgovorni su za budućnost koju svojoj deci ostavljamo.

„Možemo da se ne slažemo, ali uvek bi trebalo da možemo da diskutujemo i vodimo dijalog, ali kada neko nema argumente onda pribegava uvredama i pretnjama na račun žena – neće proći“, poručila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari