Foto: MGSI

Ona dodaje da je 5. oktobar ostao zabeležen kao dan kada su građani raskrstili sa Miloševićevim režimom „koji je toliko unazadio Srbiju da posledice, nažalost, osećamo i danas“.

„I sama sam tog dana, kao i stotine hiljade drugih ljudi, bila na protestu ispred Skupštine Srbije. Ali, nemam ni dilemu da će građani Srbije pamtiti 5. oktobar i kao simbol izneverenih nada, izdanih očekivanja i uludo protraćene pozitivne energije za promenama koja je tada postojala. Za to su odgovorne sve stranke i pojedinci tadašnjeg DOS-a“, navodi Mihajlović.

Prema njenim rečima, pamtiće građani 5. oktobar po neuspešnim i pljačkaškim privatizacijama, vrtoglavom usponu tajkuna, potpunom devastiranju infrastrukture i izgubljenim godinama u međusobnim sukobima partija DOS oko podela plena.

„Ali, vreme ne možemo da vratimo unazad. Zato naša Vlada gleda u budućnost, zato je naš strateški cilj EU, zato radimo sve da bismo generacijama koje dolaze ostavili bolju Srbiju. Bolju od one koju smo zatekli“, poručuje Mihajlović za naš list.

Šutanovac govori ispred Skupštine

Povodom obeležavanje godišnjice 5. oktobra Demokratska stranka će organizovati konferenciju za medije danas ispred glavnog ulaza u Narodnu skupštinu, na kojoj će govoriti lider DS Dragan Šutanovac.