Mihajlović: Predlogom nižeg cenzusa SNS stavio interes demokratije ispred stranačkog 1Zorana Mihajlović: Foto Fonet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a, Zorana Mihajlović, rekla je danas da je važno da na predstojećim izborima građani Srbije imaju priliku da biraju između različitih političkih opcija i da njihovo raspoloženje bude adekvatno predstavljeno u budućem sastavu Narodne skupštine.

Ona ističe da manjenje cenzusa za ulazak u republički parlament sa pet na tri odsto može samo da doprinese da novi saziv parlamenta adekvatnije odslikava raspoloženje građana, i onih koji podržavaju politiku SNS-a i onih koji podržavaju neke druge političke opcije.

„Jedina stranka koja će imati štetu od nižeg cenzusa je SNS, ali je naša odluka bila da u interesu građana i u cilju veće demokratičnosti društva omogućimo da se politika vrati u parlament, makar i po cenu manjeg broja poslanika SNS-a“, navodi Mihajlović u pisanoj izjavi. Dodaje da su građani ti koji biraju kakvu vlast žele.

“Građani su ti koji biraju kakvu vlast žele, koje ideje, programe i ljude žele da podrže, a za politički život u Srbiji je dobro da se u parlamentu čuju stavovi različitih stranaka, u skladu sa podrškom koju imaju kod građana. Oni koji su se opredelili za bojkot snosiće odgovornost zbog toga što su lišili svoje birače mogućnosti da se glas njihovih predstavnika čuje u skupštini”, dodaje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari