Mihajlović: Prištinska rezolucija pokazuje da ne žele dijalog, stabilnost i razvoj 1Zorana Mihajlović Foto: Beta/Milan Obradović (Arhiva)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da su usvajanjem rezolucije o navodnom genocidu srpskih snaga na Kosovu 1998. i 1999. godine kosovski Albanci još jednom pokazali da ih ne zanimaju ni dijalog, ni stabilnost, ni razvoj regiona.

Mihajlović je kazala da je „najgore licemerje“ da Srbiji o genocidu pričaju „oni koji su doveli do toga da danas nema Srba u Prištini, Peći, Prizrenu, Uroševcu, Podujevu, Gnjilanu i drugim mestima na Kosovu“.

„Najstrašnijim optužbama protiv Srbije i srpskog naroda, za koje i u Prištini znaju da nisu istinite, kosovski Albanci ne mogu da postignu ništa drugo osim da dva naroda dodatno udalje od dijaloga i kompromisa, a time i od bolje budućnosti i napretka u celom regionu“, navodi se u pisanoj izjavi Mihajlovićeve i dodaje da takve provokacije pokazuju „strah političara iz Prištine od suda za ratne zločine koje su počinili nad Srbima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari