Mihajlović: Srbija i Austrija dobri partneri 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju iz Vlade navodi se da je Zorana Mihajlović rekla da su Srbija i Austrija dobri partneri u politici i ekonomiji, ali i da postoji prostor za još bolju saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture, uključujući oblast železnice, vodni saobraćaj i povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Jedna od tema razgovora bile su nove investicije koje Srbija priprema u oblasti putne i železničke infrastrukture i interesovanje austrijskih kompanija da se bolje upoznaju sa mogućnostima za učešće u realizaciji projekata.

Luteroti je rekao je da je Srbija veoma važna zemlja za Austriju kad je reč o političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima i da će tokom austrijskog predsedavanja Evropskom unijom prioritet biti zadržavanje fokusa EU na regionu zapadnog Balkana i napredak u proširenju EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari