Mihajlović: Srbija konačno dobila moderan krovni zakon o rodnoj ravnopravnosti 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija donošenjem Zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji je danas usvojila Skupština, konačno dobila „moderan krovni zakon“ iz te oblasti.

„Posle 2009. godine konačno smo dobili novi, moderan, krovni zakon u ovoj oblasti koji će omogućiti ženama i muškarcima jednake uslove da žive, rade i razvijaju se, jer jedino takvo društvo može da ide napred. Ne mogu biti ponosnija i srećnija danas“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je dodala da je Srbija mnogo uradila poslednjih nekoliko godina u rodnoj ravnopravnosti ali da je još dosta posla pred svima.

„Uz novi zakon o rodnoj ravnopravnosti, zajedno – državne institucije, međunarodni partneri, privatni sektor, NVO, mediji i svaki građanin i građanka možemo doprineti stvaranju društva jednakih šansi, jer to dugujemo generacijama koje dolaze“, rekla je Mihajlović.

Skupština Srbije usvojila je večeras Zakon o rodnoj ravnopravnosti i izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari