Mihajlović: Vučića napadaju zbog njegove politike prema Kosovu, a ne zbog ordena SPC 1Foto: Ministartsvo građevinarstva

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović osudila je danas napade pojedinih crkvenih velikodostojnika i dela javnosti zbog odluke da se predsedniku Srbije Aleksandra Vučiću, povodom proslave 800 godina autokefalnosti SPC, dodeli najviše odlikovanje SPC Orden Svetog Save, navodeći da takvima smeta njegova politika prema Kosovu.

„Svima koji kritikuju i pri tome omalovažaju najveće priznanje SPC, ne smeta predsednik Srbije. Smeta im želja Aleksandra Vučića da Srbi i Albanci postignu kompromisno rešenje oko Кosova, smeta im njegova politika nepristajanja na to da Albanci na Кosovu dobiju sve, a da Srbi ne dobiju ništa“, rekla je Mihajlović, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović je ocenila da ovi napadi pokazuju da su oni koji ne žele da se na Кosovu bilo šta promeni spremni na jeftino politikanstvo, u koje uvlače sve, pa i patrijarha srpskog Irineja i Sinod SPC.

„Predsednika Vučića napadaju oni koji žele da i dalje imamo zamrznuti konflikt sa Albancima, da time u stvari drže zamrznute naše građane na Кosovu, kao budućnost Srbije. To je njihov cilj, a ne da predsednik Srbije ne dobije najviši orden SPC. I upravo zato i zbog njegove iskrene želje da reši ovaj vekovni problem čestitam predsedniku Vučić na Ordenu Svetog Save“, naglasila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari