Foto: FoNet/MGSI

Srbija je danas politički i finansijski stabilna zemlja otvorena za saradnju u infrastrukturnim projektima, vazdušnom saobraćaju, ali i u zajedničkom radu na poboljšanju položaja žena u Srbiji i zahvalni smo vam na podršci i pomoći koju nam pružate, s obzirom na iskustvo u toj oblasti, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasadorka Čabo je istakla da je Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukture, rekavši da poseduju ekspertizu kada su javno-privatna partnerstva u pitanju.

Projekti koje realizujete su za svaku pohvalu, kao i rezultati koje ste postigli na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja. To je dobar signal za investitore i zainteresovani smo za saradnju, imajući u vidu projekte koje ćete realizovati u narednom periodu, rekla je Čabo.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju vazdušnog saobraćaja, jer su Srbija i kanada potpisale Sporazum o vazdušnom saobraćaju u maju ove godine i u planu je uspostavljanje direktne avio linije.

Sagovornice su se složile i da je rodna ravnopravnost pitanje od najvišeg značaja.

U Kanadi je rodna ravnopravnost prioritet. Srbija je uradila puno na tom polju i želim da za vreme svog mandata ovde budem snažan zagovornik i podrška u tom procesu. Rodna ravnopravnost nije samo pitanje ljudskih prava, već i pitanje ekonomije, jer su žene ogroman privredni potencijal, rekla je Čabo, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.