Mihajlović: Ženama u politici nije lako 1Foto: FoNet/ MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, da ženama u politici nije lako, ali da je važno da ima više žena na mestima na kojima se donose odluke.

„Raduje me da je sve više žena u politici, među gradonačelnicama i predsednicama opština, ceo Rasinski okrug na primer sada vode žene, iako im na tim pozicijama nije lako jer svaki dan moraju mnogo više da se dokazuju od muškaraca“, ilustrovala je Mihajlović.

Kako je istakla, „žene treba da imaju mogućnost da donose odluke o važnim pitanjima, jednako kao i muškarci, i da učestvuju u političkom i društvenom životu zemlje“.

„Ono što nam često nedostaje je ženska solidarnost i da jedna drugoj pružimo podršku“, rekla je Mihajlović i pozivalai žene da se uključe u politiku.

Osvrćući na na nasilje nad ženama i slučaj glumice Danijele Štajnfeld, ona je ocenila da „niko nije toliko jak da ne može biti sankcionisan za svoje delo“.

„Važno je da ohrabrimo žene da prijave nasilje, bilo da je ono partnersko, porodično ili je reč o zlostavljanju koje se desilo i ovoj glumici, a institucije su onda tu da odrade svoj posao“, poručila je Mihajlović.

Prema njenoj oceni, „mediji često o ovim temama izveštavaju tabloidno i senzacionalistički, ali je potrebno da se svi uključimo, ukazujemo na nasilje i važnost da se ono prijavi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari