Milan Ostojić Sandokan tužio gradonačelnika Šapca 1Foto: Nebojša Zelenović/Sajt Grada Šapca

Milan Ostojić Sandokan tužio je gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića za povredu časti i ugleda, čime je, kako je naveo, narušio sliku o njemu i njegovoj karijeri.

Zelenović je u utorak dao izjavu u Osnovnom sudu u Šapcu.

– Svi u Šapcu znaju ko je Milan Ostojić Sandokan, čovek koji je pravosnažno pred našim sudovima osuđen za najteži kriminal u Srbiji koji srpski zakoni poznaju. Kada sam saznao da on kao takav organizuje aktivnosti i kampanju Srpske napredne stranke sa tim sam morao da upoznam javnost. Nakon ovih izbora u našem gradu, mislim da je sva javnost u Šapcu na kraju i videla kao izbori izgledaju i koja je uloga Sandokana u njima. On u ovoj tužbi ističe da sam povredivši njegovu čast i ugled narušio sliku o njemu i njegovoj karijeri. Drugo, stvorio sam lažnu sliku o njemu i zbog toga treba da platim 300 hiljada dinara. U takvoj Srbiji mi živimo. Nastavljamo da se borimo, nećemo se predati. Siguran sam da ovakva slika ovakve Srbije mora da bude pobeđena. Nema predaje, rekao je  Zelenović.

Milan Ostojić prvostepeno je osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu 2013. godine, u sklopu postupka protiv takozvane Šabačke grupe, nazivane i „Mačvanskim klanom“, gde je označen kao organizator.

Apelacioni sud ga je u decembru 2015. godine osudio za podstrekivanje na ubistvo Siniše Kromeka, a oslobodio ga za još jedno podstrekivanje na ubistvo i zločinačko udruživanje, kao i za trgovinu drogom.

U isto vreme i Boban Birmančević, poverenik SNS  Šabac, podneo je krivičnu prijavu protiv Sanje Pavlović, predsednice biračkog odbora u Šipurskim livadama, u kojoj se navodi da je izvršila krivično delo falsifikovanje rezultata glasanja.

Birmančević je predložio saslušanje Pavlovićeve. Tužilaštvo i policija su po ovoj prijavi reagovali u najkraćem roku, te je njoj u utorak uručen poziv za saslušanje koje je zakazano za sutra.

S druge strane  i Sanja Pavlović,  predala je krivičnu prijavu protiv Bobana Birmančevića.

Simptomatično da su pravosudni organi ovako hitro reagovali,dok se, na primer, krivične prijave  zbog izborne krađe i to organizovanih kriminalnih grupa nisu ni nrazmatrale. A tome je prošlo više od tri meseca, a navedeno je nekoliko desetina imena poznatih kriminalaca sa dokaznim materijalom.

Uz to je na TV Šabac emitovan serijal o izbornoj krađi i kriminalnim aktivnostima SNS, ali za protekle dve sedmice niko se iz tužilaštva i policije nije interesovao za ove evidentne kriminalne radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari