Milan Stamatović: Andrej Vučić u Čajetini kad i SBPOK 1Foto: Nenad Kovačević

Nakon što se Milan Stamatović (SNP), predsednik opštine Čajetina, obratio ambasadama nekoliko zemalja u Beogradu, tražeći od njih zaštitu od „diskriminatorskog odnosa državnih organa Srbije prema toj lokalnoj samoupravi i linča političkih neistomišljenika“.

Zbog, kako je rekao, učestalih inspekcijskih kontrola rada te opštine i zbog toga što nadležno ministarstvo još uvek nije izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju panoramske gondole, reagovao je OO SNS Čajetina.

– Tačno je da ovih dana Služba za borbu protiv organizovanog kriminala proverava zakonitost rada opštine Čajetina. Za to postoji razlog, a na nadležnima je da utvrde sve okolnosti u vezi sa tim. Očigledno u velikoj nervozi povodom navedenih kontrola, predsednik opštine je alarmirao strane ambasade, očekujući valjda da mu stranci pomognu da izbegne suočavanje sa zakonom države čiji želi da bude predsednik – saopštio je čajetinski odbor SNS.

Uz podsećanje na to da je „od početka upozoravao da je projekat gondole osuđen na propast“, te da „vlast u Čajetini nije sposobna da završi tako megalomanski projekat, kojim je opština zadužena za devet miliona evra“, čajetinski naprednjaci navode da Stamatović pokušava da „odgovornost za fijasko tog projekta prebaci na nekog drugog“ i da se u medijima predstavi kao žrtva.

Inače, Stamatović je, pre nego što se u ponedeljak obratio ambasadama Rusije, SAD, Kine, Nemačke, Francuske, Švajcarske, kao i predstavnicima Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), izjavio da je „indikativno to što su pripadnici SBPOK došli u Čajetinu nedugo pošto je tu lokalnu samoupravu posetio zaštitnik građana Saša Janković, a koji je obećao da će pokušati da proveri zbog čega država koči izgradnju gondole i zašto sudovi odugovlače sa žalbama opštine na odluku države da privatnicima dodeli u vlasništvo državnu zemlju na Zlatiboru“.

– Interesantno je i to što je u Čajetini, dok nas kontroliše SBPOK, bio i Andrej Vučić. Uveren sam da su sve prijave i opstrukcije investicija osveta zbog toga što je SNS u Čajetini potučena do nogu i ne vlada opštinom koja ima najveći budžet po glavi stanovnika – izjavio je Stamatović, koji je funkcioner SNP i koji je obelodanio da će se kandidovati za predsednika Srbije.

NJegove tvrdnje o dolasku u Čajetinu premijerovog brata Andreja Vučića, ali i Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada i funkcionera SNS, potvrdio je medijima dr Aleksandar Jeremić, predsednik čajetinskih naprednjaka.

– Nijednom rečju nisu spomenuli SBPOK. Da je SBPOK u Čajetini, saznali smo sa Fejsbuk stranice predsednika opštine. Ne radi se ni o kakvoj osveti, već država primenjuje svoje mehanizme i zakon mora da važi za sve – kazao je Jeremić, dodavši da on ne „zna povod za dolazak SBPOK-a, ali da veruje da postoje razlozi za njihov dolazak“.

Kontrola dokumentacije

– Pripadnici SBPOK-a su danima u Čajetini i nisu pronašli nikakve nezakonitosti. Kontrolišu dokumentaciju kojom nas je UNDP oslobodio carina i PDV-a za nabavku opreme za gondolu, ali i dokumentaciju o izgradnji hotela „Tornik“, saobraćajnica, pa čak i crkve, iako su sve to razne inspekcije kontrolisale do sada nekoliko puta – kazao je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari