Milan Stamatović ponovo izabran za predsednika opštine  1Foto: Milan Stamatović/Zdrava Srbija

Milan Stamatović, koji je u prethodna četiri mandata bio predsednik opštine Čajetina, ponovo je izabran na tu dužnost, tokom današnje konstitutivne sednice čajetinske skupštine.

„Zahvaljujući dobrom odabiru kadrova i njihovom dobrom radu, Čajetina je postala jedna od najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji i nastavićemo da je razvijamo i da radimo u interesu njenih građana“, poručio je Stamatović na početku svog petog mandata i zahvalio se Čajetincima na ponovno ukazanom poverenju.

Njegov zamenik biće Miloje Rajović, koji je predsedavao skupštinom u prethodnom mandatu.

Arsen Đurić, doskorašnji zamenik predsednika opštine, izabran je za predsednika SO, a za njegovog zamenika je reizabran Slavko Pantović.

„Trudiću se da objedinim rad svih političkih subjekata u skupštini, kako bismo sabrali svu energiju radi daljeg razvoja  Čajetine“, poručio je Đurić.

Članovi Opštinskog veća su postali: Gordana Bojović, Miroslav Tucović, Branko Petronijević, Aleksandar Ilić i Milojka Bondžulić.

Nakon lokalnih izbora, ubedljivu većinu u skupštini ima koalicija koju predvodi Milan Stamatović (Zdrava Srbija, DSS i PUPS) sa 20 odbornika, dok su u opoziciji naprednjaci koji imaju osam, SPS dva i POKS jednog predstavnika.

Zbog potrebe da se poštuju mere zaštite od korona virusa, umesto u skupštinskoj sali u Čajetini, konstitutivna sednica je održana u dvorani Kulturnog centra na Zlatiboru, tokom koje su odbornici nosili zaštitne maske i rukavice i bili na poropisanoj međusobnoj udaljenosti.

Čajetina je među retkim lokalnim samoupravama u kojoj SNS, na izborima 21.juna, nije dobila većinsku podršku građana.

Bez proslave Dana opštine 

Svečana sednica SO Čajetine, povodom Dana opštine – 30. juna, koja je trebaloda se održi danas, otkazana je zbog situacije sa korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari