Milardova tražila objašnjenja od Vučića 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa višim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Elizabet Milard koja je od njega tražila objašnjenja za paljenje Ambasade SAD u Beogradu i ubistva braće Bitići, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Obostrano je konstatovano da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend, piše u saopštenju.

Vučić je naglasio da spoljnopolitički prioriteti Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog sa Prištinom radi iznalaženja dugoročnog rešenja, koje ne bi bilo na štetu Srbije i kojim bi obe strane bile podjednako zadovoljne ili nezadovoljne.

Govorio je i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora, navodi se u saopštenju.

Elizabet Milard je iznela da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i istakla da su spremni da na tom planu pomognu Srbiji.

Ocenila je da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora.

Takođe, Milardova je ponovo pokrenula pitanja i trazila od Vučića objašnjenja za paljenje ambasade SAD-a u Beogradu i ubistva braće Bitići, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari