Milenković: Smeta nam odnos prema politici, Vojvodini i ljudima 1Foto: Medija centar

Ostavke na funkcije u Pokretu slobodnih građana smo podneli zbog odnosa prema politici i načinu vođenja organizacije.

Odnosa prema Vojvodini i statusu njene autonomije a najviše zbog odnosa prema ljudima, kaže za Danas Nebojša Milenković, član Predsedništva PSG i bivši predsednik Odbora za Vojvodinu, obrazlažući ostavke koje su tri člana rukovodstva PSG u Vojvodini podnela, a o čemu je Danas prvi pisao.

Ostavke su, osim Milenkovića, podneli i Branislav Guta Grubački, član Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenik za Srednji Banat, i Zorana Šobot, članica Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenica za Južnu Bačku.

Prema Milenkovićevim rečima, problema u Pokretu slobodnih građana ima puno i to, nažalost, više nije nikakva tajna.

– Međutim, razlozi za naše odlaske najmanje su oni koje je u izjavi za vaš list naveo gospodin Veljanovski. Stanje u kom se ova zemlja, njene institucije, pa i opozicija u njoj, danas nalazi mnogo je komplikovanije i ozbiljnije da bi se smelo svoditi na ovako paušalna pojednostavljivanja, uopštavanja ili svođenja na ličnu ravan. To nije dobro. Niko od nas u PSG nije ušao zbog gospodina Đilasa, pa niko zbog njega ni ne odlazi. Kako red i politička praksa nalažu, opširna pisma i analize naših razloga poslali smo Predsedništvu ili ih javno izgovorili na Skupštini Pokreta. Ukratko, ostavke smo podneli zbog odnosa prema politici i načinu vođenja organizacije, odnosa prema Vojvodini i statusu njene autonomije, a najviše zbog odnosa prema ljudima. Dodao bih, potpuno nedopustivog odnosa prema ljudima. I molio bih vas za razumevanje što ovde rečeno ne bih dalje da pojašnjavam – kaže Milenković.

On nije ni potvrdio ni demantovao da li ostaje u Pokretu. Upitan da li posle odlaska ključnih ljudi u pokrajinskoj organizaciji taj odbor i dalje postoji, on odgovara da postoji, odnosno da li će postojati Odbor za Vojvodinu treba pitati predsedništvo Pokreta.

– A pošto je uz naše ostavke svoje tiho povlačenje najavio i njegov četvrti član, jasno je da u ovom sastavu on, nažalost, više ne postoji – dodaje on.

Podsetimo, tokom obeležavanja prve godine postojanja Pokreta na godišnjoj Skupštini članova i osnivača PSG, ovo troje funkcionera i osnivača PSG obavestilo je prisutne da podnose ostavke. Član Predsedništva PSG Rade Veljanovski je u izjavi Danasu to objasnio razmimoilaženjem u stavovima oko predloga o saradnji koji je Pokret dobio od Dragana Đilasa, bivšeg gradonačelnika Beograda. Veljanovski je rekao da je stav većine u Pokretu bio da treba odbiti članstvo PSG u Savezu za Srbiju, koji Đilas formira, dok su oni smatrali da ga treba prihvatiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari