Milivojević (DS): Politička karijera Vučića završiće se u Tužilaštvu za organizovani kriminal 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da će se politička karijera predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića „završiti“ u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal i pozvao ga da podnese ostavku na funkciju predsednika Srbije zbog navodnih veza sa klanom Veljka Belivuka.

Tužilac za organizovani kriminal najavio je da će najverovatnije danas biti podignuta optužnica protiv grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična dela.

Na konferenciji za novinare ispred Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, Milivojević je pozvao predsednika Srbije da što pre podnese ostavku zbog navodnih veza s kriminalom jer bi to, kako je naveo, bilo bolje za Srbiju i njega samog.

„Više puta smo predstavnike SNS čuli da kažu da predaja nije opcija, politička stranka koja u svojim redovima ima Belivuka, koji melje ljude. Svakako, kada kažu reč predaja, oni misle na mirnu predaju vlasti“, rekao je on.

Govoreći o podizanju opzužnice protiv grupe Belivuka, Milivojević je postavio više pitanja tužilaštvu, među kojima i da li je još jedan kriminalni klan učestvovao u ubistvima koja se pripisuju Belivuku, „kako bi novonastali klan bio spreman da preuzme mesto klana Belivuka“.

Milivojević je upitao da li će optužnica, koju predstavnici vlasti nazivaju „remek-delom“, obuhvatati i navode o povezanosti tog klana s aferom „Jajinci“, s neredima na inauguraciji Vučića 2016. i upotrebom tog klana za privatno obezbeđenje predsednika.

Upitao je i ko su „politički pokrovitelji“ tog klana, ko su saradnici iz bezbednosnih struktura i koja je u njemu uloga predsedika Vučića, ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, bivše sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović i generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari