Milojičić: Ko je dodelio obezbeđenje Zvonku Veselinoviću 1Foto: DS

Radoslav Milojičić, poslanik Demokratske stranke, postavio je na zasedanju Skupštine Srbije pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću ko je dodelio policijsko obezbeđenje Zvonku Veselinoviću.

„Na osnovu čije procene ugroženosti , na osnovu kojeg akta  i na osnovu čijeg ovlašćenja  Zvonko Veselinović , čovek koji je optužen i bio  u zatvoru za najteža krivična dela  ima policijsko obvezbeđenje. Tačnije zašto  Zvonka Veselinovića , okorelog kriminalca  obezbeđuju  pripadnici Žandarmerije. Veselinovića obezbeđuju  dvojica pripadnika  iz niškog odreda žandarmerije. Imamo i njihova imena, ali ona nisu bitna, jer oni samo izvršavaju naređenja. Pitanje je, međutim, da li je direktor policije potpisao  saglasnost  i naredbu da njegovi pripadnici obezbeđuju kriminalca, i da li je ministar policije Nebojša Stefanović potpisao ukaz kojim se Veselinoviću daje obezbeđenje, upitao je  Radoslav Milojičić, poslanik Demokratske stranke  ministra policije  na sednici  Skupštine Srbije posvećene poslaničkim pitanjima, dodajući da ukoliko su ministar i direktor policije  potpisali tu naredbu Demokratska stranka će tražiti njihovu smenu .

Milojičić je  rekao i da ukoliko  ova dvojica, čelnika policije nisu potpisali, onda Srbija ima još veći problem , jer se ne zna onda ko upravlja našom policijom i žandarmerijom. „Onda imamo paralelne sisteme  u policiji  i žandarmeriji , što zaista  dovodi u pitanje  bezbednost  čitave države u celini“, naglasio je Milojičić.

Milojičiću je, umesto  Stefanovića odgovorio poslanik SNS Aleksandar Marković  koji je rekao da je notorna laž i izmišljotina da žandarmerija obezbeđuje Zvonka Veselinovića, navodeći i da je Zakon o policiji vrlo jasan i precizan i da na decidan način propisuje uslove pod kojima je moguće da neko dobije policijsko obezbeđenje. On je ocenio i da je predsednik DS Dragan Šutanovac po ko zna koji put „dodelio zadatak omiljenom poslaniku da iznosi besmislice i laži o pripadnicima MUP-a“.

„Odgovorno tvrdim da je u pitanju obična izmišljotina i notorna laž, na šta smo i navikli i što nas i ne čudi kada je reč o o funkcionerima žutog preduzeća pogotovo kada optužbe dolaze od poslanika koji je ostao poznat samo tome da je uništio Smederevsku Palanku i ostavio dugove od više od tri milijarde dinara“, rekao je  Marković  novinarima u parlamentu i dodao da je  verovatno  u pitanju projekcija DS i to pokazuje kako bi oni postupali kada bi bili u prilici da vrše vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari