Milovanović: Vučićeva dupla igra u korist privatnog trgovca oružjem šteti Srbiji 1Foto: Narodna stranka

Savetnik predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, Aleksandar Milovanović, izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvozom oružja u Jermeniju napravio štetu spoljnopolitičkim interesima Srbije zarad interesa trgovca oružjem i sponzora Srpske napredne stranke (SNS) Slobodana Tešića.

„Vučić se bespotrebno meša u odnos dve Srbiji prijateljske države, Azerbejdžana i Jermenije, pravdajući izvoz minobacača, municije i protivavionskih topova jednoj od strana ekonomskim interesima Srbije, dok zapravo štiti interese privatnih trgovaca oružjem“, rekao je Milovanović, koji je i član Glavnog odbora Narodne stranke i bivši radnik Odeljenja za bezbednost preduzeća Jugoimport-SDPR.

Milovanović je upitao kako 20 miliona dolara od izvoza u poslu privatnog trgovca oružjem, koji je dobijao povlašćene cene od menadžmenta fabrike a na njenu štetu, može da bude više za državne interese Srbije od par stotina miliona dolara investicija iz Bakua, glavnog grada Azerbejdžana.

„Da je Vučiću zaista stalo do radnih mesta u ‘Krušiku’, ne bi preko Ministarstva spoljnih poslova blokirao direktan izvoz iz te fabrike, a zarad interesa privatnog trgovca oružjem“, rekao je Milovanović.

Milovanović je naveo da je veoma čudno što institucije koje učestvuju u lancu odlučivanja o dozvolama za izvoz naoružanja i vojne opreme, kao što su BIA i ministarstva odbrane i unutrašnjih i spoljnih poslova, ne upozore Vučića da lukrativni interesi Tešića, jednog od glavnih sponzora vladajuće stranke, mogu da budu pogubni za bilateralne odnose Beograda i Bakua.

„Nije prvi put da Vučić, zbog nepoznavanja makro procesa i zbog lukrativnih interesa, čini štetu spoljnopolitičkim interesima Srbije. Ne tako davno je pokušao da sedi na dve stolice tokom sukoba dva krila palestinskog Fataha“, rekao je Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari