Ministar spoljnih poslova Srbije u Poljskoj: Odnosi dobri, dve zemlje povezuje prijateljstvo 1Foto: Beta/Ministartsvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas u Varšavi rekao da su odnosi Srbije i Poljske dobri, a da je Srbija opredeljena za jačanje svih vidova saradnje.

On je u razgovoru sa državnim sekretarom i šefom Biroa za medjunarodnu politiku u Kabinetu predsednika Poljske Kšištofom Ščerskim rekao da dve zemlje povezuje prijateljstvo i tradicija u negovanju diplomatske saradnje koja datira još od 1919. godine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je istakao da Srbija želi da intenzivira ekonomske odnose i trgovinsku razmenu sa Poljskom i pozvao poljske investitore da pojačaju prisustvo na srpskom tržištu.

Ministar je zahvalio Poljskoj zbog podrške evro-integraciji Srbije, istakavši da je za Srbiju pristupanje EU primarno strateško opredeljenje, navodi se u saopštenju.

Dodao je da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu te da je spremna da sa Višegradskom grupom ima redovne godišnje sastanke.

Selaković je naglasio da Srbija dijalogu sa Prištinom pristupa u dobroj veri, ali i da je ključan kompromisan dogovor koji bi bio održiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari