Ministarka Joksimović sa austrijskim ambasadorom o erointegracijama 1

Ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom o procesu evropskih integracija i bilateralnoj saradnji Srbije i Austrije, saopšteno je iz Vladine kancelarije za medije.

Joksimović se zahvalila na podršci koju Austrija pruža Srbiji i istakla značaj nastavka bilateralnih odnosa sa svim članicama EU. Ministarka je izrazila očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti nova poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU, koja su tehnički spremna za to.

Govoreći o migrantskoj krizi Joksimović i Ajgner složili su se da sve države članice ali i zemlje kandidati, moraju aktivnije raditi na stvaranju uslova za pronalaženje održivog i dugoročnog rešenja za problem izbeglica u Evropi.

Ambasador Ajgner, kako se navodi pohvalio je rezultate reformi koje sprovodi Vlada Srbije, pristup Srbije oko oko izbegličke krize, kao i odnos i ulogu Srbije u regionu. Složili su se da dobre političke odnose dve zemlje prate i dobri ekonomski odnosi, ali i da ima prostora za unaređenje bilateralne saradnje, naročito u oblasti evrointegracija.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari