Ministarstvo saobraćaja: Odgovorne za zloupotrebe u železnicama procesuirati u skladu sa zakonom 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručilo je danas da očekuje da se utvrde sve činjenice u vezi sa sumnjama na zloupotrebe u preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“, a odgovorni procesuiraju u skladu sa zakonom.

U saopštenju ministarstva navodi se da niko ne sme da bude iznad zakona, te da daju punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova i svim pravosudnim organima u borbi protiv korupcije i kriminala.

„Država ulaže ogroman novac u modernizaciju železnice u Srbiji, kako bi građani i privreda dobili modernu železnicu, i nijedan dinar ne sme biti potrošen mimo zakona i na štetu građana Srbije“, piše u saopštenju.

Direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ M.J. (59), član Nadzornog odbora Kompanije „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada D.B. (50) i dvojica advokata uhapšeni su zbog davanja i primanja mita, saopštio je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari