Mirković (SNS): Da je Đinđić živ, on bi podržao Aleksandra Vučića 1Foto: Instagram @buducnostsrbijeav

Šef odbornika Srpske napredne stranke u Beogradu Aleksandar Mirković optužio je danas Savez za Srbiju da najavljenom šetnjom za ubijenog premijera Zorana Đinđića nastavlja sa „bizarnom praksom“ zloupotrebe mrtvih za svoju ličnu promociju.

„Nakon teatralnog i usiljenog protesta za godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, koga danas više niko iz SZS ni ne pominje, sada sledi novi protest za godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, čoveka koji se borio protiv svega onoga što su i tada predstavljali, a i danas predstavljaju Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić“, naveo je Mirković.

On je u pisanoj izjavi naveo da to najbolje dokazuje to što je Đinđić 2001. godine „podneo krivičnu prijavu protiv Đilasa“, jer mu je navodno još tada govorio da biznis i politika ne mogu zajedno.

„Da je danas živ, Zoran Đinđić bi se stideo svega onoga što je nakon njega postala i uradila Demokratska stranka koja se danas pretvorila u SZS, a uveren sam, kao i veliki broj gradjana, da bi podržao Aleksandra Vučića, jer su im hrabrost, odlučnost u donošenju i sprovođenju teških odluka, kao i vizija Srbije slični“, ocenio je Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari