Mitrović:Tajkun platio naslovnicu 1Foto: Miroslav Dragojević

Vlasnik Pinka Željko Mitrović u Otvorenom pismu predsedniku Adrija Medija Grupe
(AMG) Aleksandru Rodiću navodi da je jedan od domaćih tajkuna platio naslovnu stranu današnjeg izdanja dnevnog lista Kurir na kojoj se tvrdi da „Vučić poklanja Arapima naših 1,3 milijarde evra“.

„Od 1965.godine, kada je Branko Pešić prvi put pomenuo silazak Beograda na vodu, do početka izgradnje Beograda na vodi, prošlo je tačno 50 godina“, podseća Mitrović.

„Srbija i Beograd su promenili više od 10 vlada i jos više gradonačelnika“, dodaje Mitrović i ukazuje da je rezultat svih tih 50 godina i nebrojanih funkcionera bio veoma vidljiv, „ali u smislu jedne velike megavidljive deponije pune nemara, nebrige, prljavštine i otpada“.

„Sada je problem kada Vučić, Siniša i mnogi drugi, kojima je stalo, grade puteve, fabrike, podizu čitave male gradove“, napominje Mitrović i konstatuje da je „sada dosta“, makar bilo i od Rodića.

„Zašto misliš da si ti taj koga treba pitati, da li Beograd na vodi treba da grade Arapi ili neki domaći tajkun koji, istini za volju, nema novac za gradnju, ali ima sitniš da kupi naslovnu stranu“, pita Mitrović.

On tvrdi da se „građani Srbije već uveliko klade na jednog od četiri tajkuna koji je platio ovu naslovnu stranu“ i navodi da jedan izgleda ima „višu kvotu od preostale trojice“.

Kurir je na naslovnoj strani, uz nadnaslov „Pljačka veka“, objavio i fotografije Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda, prenoseći ocene sagovornika ovog dnevnog lista da je projektom „Beograd na vodi“, koji naziva „megalomanskim“, Srbija „u startu oštećena“.

Na naslovnoj strani je objavljena i izjava advokata Vladimira Gajića da na lokaciji „Beograda na vodi“ ne važe srpski zakoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari