Mladenović: Iznenađen sam kandidaturom Đilasa 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović saopštio je danas da je iznenađen kandidaturom Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, „s obzirom na njegove rezultate koje je ostavio 2013. godine u prestonici“.

„Imao sam priliku da budem, možda i jedina opozicija svih pet godina Draganu Đilasu u Skupštini grada i vrlo dobro znam kako je izgledao grad, koliko se radilo, koliko je planova usvojeno, izdato građevinskih dozvola i koliko je bilo gradilišta“, tvrdi u saopštenju Mladenović. On podseća da je aktuelna vlast zatekli svega tridesetak gradilišta i ukazuje da se Đilas „sve vreme nije pojavio u Skupštini“ i da su „morali da donose njegovu sliku, kako bi podsetili
vladajuću većinu da gradonačelnik postoji i da su ga birali odbornici“.

„Oni su ga birali, a on nije našao za shodno da se u tih pet godina možda dva puta pojavi u Skupštini i to na 15 minuta“, precizirao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, Đilas ima takav odnos prema Skupštini od 2008. godine i sigurno ga neće popraviti. Mladenović ističe da se finansijska situacija u protekle četiri godine stabilizovala.

„Vraćeno je gotovo 600 miliona evra duga, a ukupan dug grada po raznim osnovama iznosio je 1,2 milijarde evra“, predočio je Mladenović.

„Vratili smo do sad mnogo novca koji su Đilas i njegovi saradnici napravili. Pritom, nismo uzeli nijedan novi kredit, a imamo više od 1.100 gradilišta“, zaključio je Mladenović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari