Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je da je za tu stranku Predlog rezolucije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji potpuno neprihvatljiv jer se ne bavi „realnim problemima“.
– Ovaj predlog rezolucije je potpuno neprihvatljiv za DSS zato što se ne bavi realnim problemima kao što je pitanje misije Euleksa, i očigledno je da Vlada izbegava da se bavi pravim problemima – rekao je Mladenović.

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je da je za tu stranku Predlog rezolucije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji potpuno neprihvatljiv jer se ne bavi „realnim problemima“.
– Ovaj predlog rezolucije je potpuno neprihvatljiv za DSS zato što se ne bavi realnim problemima kao što je pitanje misije Euleksa, i očigledno je da Vlada izbegava da se bavi pravim problemima – rekao je Mladenović. On je kazao da je Vlada uputila Predlog rezolucije bez ikakve konsultacije sa strankama što je, kako je naveo, prvi put u dosadašnjoj praksi kada se radi o Kosovu.

MARKIĆEVIĆ: NS o Predlogu rezolucije u utorak

Nova Srbija (NS) će u utorak doneti odluku kako će se izjasniti o Predlogu rezolucije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji, izjavio je funkcioner NS-a Miroslav Markićević. Markićević je rekao da će se na sastanku poslaničkog kluba, 15. jula odlučiti kako će se poslanici NS izjasniti o Predlogu rezolucije. Predlog rezolucije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji koja konstatuje da će Srbija ratifikovati SSP sa Kosovom u njenom sastavu, biće prva tačka vanredne sednice Skupštine Srbije zakazane za sredu, 16. juli. „Narodna skupština konstatuje da je pitanje statusa Kosova i Metohije pomenuto u članu 135. navedenog sporazuma, koji se izričito poziva na Rezoluciju 1244 SB UN iz 1999, koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu“, navedeno je u Predlogu rezolucije objavljenom na sajtu parlamenta. U tekstu se pominje i međunarodno prisustvo na Kosovu, pa se utvrđuje stav Vlade Srbije da Misija EULEKS može da bude razmeštena u pokrajini samo ako to odobri Savet bezbednosti UN. Ističe se da cilj međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu ne može biti primena plana izaslanika UN Martija Ahtisarija, jer su taj dokument odbacili Savet bezbednosti i Skupština Srbije. Na dnevnom redu iste sednice biće i ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, gasni sporazum sa Rusijom i više međunarodnih sporazuma.

Mladenović je podsetio da je DSS početkom juna uputio Skupštini Srbije Rezoluciju o Kosovu koju je potpisalo 108 poslanika i u kojoj se traži da se donese odluka o zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari