Disciplinska komisija Skupštine Srbije, koju čine sekretar Administrativnog odbora i dva načelnika odeljenja, saslušala je juče Branislavu Parezanović, sekretaricu predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović.

Komisija je razmatrala i sve okolnosti u kojima je sekretarica koristila službeno vozilo bez naloga nadležnih skupštinskih službi. Veljko Odalović, sekretar Skupštine Srbije, najavljuje za Danas da će za dan ili dva javnosti saopštiti kakve će mere preduzeti protiv Parezanovićeve. „Neophodno je da disciplinska komisija najpre dostavi svoj predlog zaključaka, a ja ću uvažiti njene preporuke“, kaže sekretar parlamenta.

U zavisnosti od tih zaključaka, smatra Odalović, sekretarica predsednice parlamenta može biti premeštena na drugo radno mesto, može joj biti smanjena plata, odnosno može biti udaljena sa posla. Odalović nije želeo da prejudicira odluku, ali je podsetio da pravo na korišćenje službenog automobila imaju predsednica, potpredsednici i sekretar parlamenta, dok svi ostali mogu da koriste službeni automobil samo uz podnošenje zvaničnog zahteva.

Branislava Parezanović, koja je bila u službenom automobilu s vozačem zaposlenim u Upravi republičkih organa za zajedničke poslove Goranom Jovićem, već je privremeno udaljena sa posla. Jović, koji je bez dozvole koristio službeni automobil i ometao uviđaj saobraćajne nesreće na putu Bor – Zaječar u kojoj je jedan mladić poginuo, već je odgovarao pred disciplinskom komisijom, a parlamentu je dostavljen i izveštaj istražnog sudije s lica mesta. Jović je takođe suspendovan i njegova dalja karijera zavisiće od odluke komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari