Petrović: Moguće da SLS ponovo bude deo vlade Kosova 1Foto: Stefana Savić

Postoji mogućnost da Samostalna liberalna stranka ponovo bude deo Vlade Kosova, izjavio je predsednik stranke Slobodan Petrović, ističući da je jedino SLS, kao deo Vlade u dva mandata, imala konkretne rezultate.

Rezultati treba da budu najmerodavniji. Nažalost, nisam srećan zbog činjenice da Srpska lista kao jedan od predstavnika srpske zajednice nema vidljive rezultate koji su u interesu te zajednice i zato je nešto potrebno da se menja, rekao je Petrović za RTK2.

Jedina smo stranka koja okuplja Srbe na Kosovu i koja je imala konkretne rezultate, rekao je Petrović i poručio: „Bili ili ne u Vladi radićemo u interesu naših ljudi, a oko daljih događanja u vezi sa učešćem u Vladi, sve je moguće”. On je najavio da će i ove godine, kao jedini predstavnik srpske zajednice na Kosovu, učestvovati na Molitvenom doručku u SAD, i da će tamo imati sastanke sa istaknutim ličnostima, kao i sa predstavnicima srpske zajednice. Petrović je, povodom 13. godišnjice SLS, rekao je da nije bilo lako opstati na političkoj sceni ovih godina, ali da je ponosan na postignute rezultate i poverenje građana Kosova. Upitan da li je teže njima koji nemaju podršku Beograda, za razliku od Srpske liste, Petrović je odgovorio da bi bilo lakše da imaju tu podršku.

“Ali ono što je temelj SLS je da se obezbedi opstanak i bolji život naših ljudi ovde, bez obzira da li smo u manjini, a ne pohvale ili neki interes”, rekao je on. Što se tiče zadržavanja i ispitivanja članova SLS ranije na Merdaru, Petrović je rekao da je to ostavilo “gorak ukus” i da su oni što su nameravali da uplaše njega ili njegove saradnike pogrešili. “Nismo dobili odgovor zbog čega smo zadržani. To potvrđuje naše stavove da je to samo pritisak na našu stranku“, rekao je Petrović i ocenio da to može samo da proizvede kontraefekat i našteti onima koji tako nešto organizuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari