Mrkonjić: Počela letnja šema političkih ogovaranja 1Foto: N1

Pokret obnove Kraljevine Srbije zatražio je od nadležnih pravosudnih organa da pokrene istragu protiv Milutina Mrkonjića zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio direktor CIP, jer je 7 miliona nemačkih maraka od ukupno 40, koliko je Dafiment banka uplatila CIP-u za izgradnju podzemne železnice kod Vukovog spomenika, završilo u SPS za potrebe predizborne kampanje u vreme Slobodana Miloševića.

Mrkonjić kaže da je to čista budalaština.

„Očigledno je počela letnja šema među političarima, pa su ogovaranja glavna tema. Ne znam ni koja je to stranka. Ceo aranžman za stanicu kod Vukovog spomenika nikakve veze nije imao samnom i CIP-om. Sve je išlo prego Železnica Srbije, ŽTP Beograd i Dafiment banke. Za novac koji je Dafina platila dobila je poslovni prostor, 10 – 15. 000 kvadrata kod stanice Vukov spomenik i to je potpuno čisto. Sva dokumenta u Železnici Srbije postoje i mogu da se vide“, kaže Mrakonjić za Danas.

U saoštenju POKS-a stoji da prema podacima iz dosijea Državne bezbednosti koji su se pojavili u javnosti ovih dana, bivša vlasnica Dafiment banke Dafina Milanović finasirala je SPS preko Mrkonjića.

„Ovaj dokument jasno pokazuje da je Dafiment banka imala ulogu običnog bankomata za SPS u vreme Slobodana Miloševića, jer su je oni i osnovali. Kada god su im zatrebale pare, Mrkonjić bi uzeo od ove banke, koja je opljačkala više stotina hiljada građana u svojoj piramidalnoj prevari. Jasno je da je gđa Milanović bila samo piun u rukama države koja je otvoreno pljačkala svoj narod, a njen eksponent je bio upravo Mrkonjić. Vreme je da neko za to odgovara, jer su pokradene na ovaj način stotine miliona nemačkih maraka narodnih para“, kaže Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS.

POKS podseća da je više puta zahtevao otvaranje dosijea Službe državne bezbednosti, kako bi se rasvetlili zločini iz prošlosti, ali i mnogobrojne pljačke građana i umešanost pojedinaca iz državnog vrha u njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari